Vacature Application Engineer m/v

Locatie:

Contract:

CAO:

Klant:

Bijzonderheden:

Enschede

Vast

Eigen CAO

UT Start Up

Kleine club softwaredevelopers en tribologen & wtb-ers

In 2012 zijn 2 promovendi gestart met het bedrijf en in 2016 is het bedrijf gekocht door Autoform uit Zwitserland, dat wereldwijd marktleider is in dieptreksimulaties voor de automobielindustrie. De oorspronkelijke oprichters zijn er nog steeds werkzaam en het team bestaat inmiddels uit 8 medewerkers, allemaal met een werktuigbouwkundige achtergrond of een software development opleiding.

Wat het bedrijf bijzonder maakt is de enorme invloed dat een klein team kan hebben op de engineering van nieuwe auto’s.  Het softwareprogramma, waarbij simulaties in het maakproces nagebootst kunnen worden, voorkomt op voorhand eventuele productiefouten in wrijving en/of krachtverdeling door simulatie vooraf.

Werkzaamheden

Als project coördinator & trainer ofwel application engineer (jij mag het zeggen) ben je  een werktuigbouwkundige die op het gebied van tribologie het softwarepakket introduceert bij bedrijven als Volvo, Mercedes etc. Je traint de medewerkers in het gebruik van het programma en helpt in een later stadium op afstand als 2elijns helpdesk. Ook werk je samen met collega’s aan complexe problematieken van klanten vanuit het kantoor in Enschede. Verder zul je af en toe op locatie van opdrachtgevers praktische tests uitvoeren en het verzorgen van interne en externe demonstraties. Je werkt wereldwijd dus je moet in het bezit zijn van een werkvergunning voor Europa.

Wie zoeken wij?

We zoeken een sterk communicatieve collega met een werktuigbouwkundige (bij voorkeur tribologie) achtergrond, die snel kan schakelen en op minimaal HBO niveau functioneert. Je bent bereid om te reizen en zelfstandig klanten en gebruikers te bezoeken na je inwerkperiode. Je bent bekend met simulatieprogramma’s en 3-D pakketten. Analytische software zoals Mathlab, FEM (Ansys) zijn bekend voor jou. Je spreekt je talen;  Nederlands, Engels en Duits bijvoorbeeld. Hoe meer hoe beter. Zoek jij een baan in de automobielwereld, hou je van afwisseling en het werken in een klein en gedreven team? Neem dan contact op met Klick-Interim!

Wat hebben wij te bieden? Een aantrekkelijke functie met dynamiek. Je krijgt een contract voor 1 jaar rechtstreeks bij dit bedrijf met de intentie deze te verlengen naar onbepaalde tijd. Samen de klus klaren op een kwalitatief hoog niveau, dat is waar zij én wij voor staan.

Locatie: kantoor bij de UT in Enschede, werkzaamheden wereldwijd.            

Aantal uur per week: 40 uur                                                                                          

Contractduur: Vast, start met een jaarcontract (werving & selectie)

Interesse? Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel? Stuur dan vandaag nog je CV bij voorkeur in Word, met je salarisindicatie en 2 referenties naar: m.padberg@klick-interim.nl
Of neem voor meer informatie contact op met Klick-Interim, Marja Padberg, 06- 10985160. Nadat ik je gegevens heb ontvangen neem ik telefonisch contact met je op om de werkwijze door te nemen. Je kunt natuurlijk ook mailen naar: m.padberg@klick-interim.nl